maar Ors mag ook
 

Eerste dagen in Dubai

P1020253Ik ben wat onwennig. Dubai is een fantastische stad, maar er is iets wat ik nog niet een plek heb kunnen geven. De hoogbouw is indrukwekkend – met name Burj al Arab en de Kalifa – en de auto’s natuurlijk! De sfeer is openhartig en vriendelijk en toch… ligt het aan het materialisme? Het eeuwig durende overtroeven? Why does size still matter in Dubai? Is het nepotisme?
Van alle bewoners is nog maar 10% Emirati. De rest komt van buiten in de vorm van bouwvakkers, schoonmakers, expats en business volk (net als ik). Veel van de inwoners van Dubai verblijven hier slechts tijdelijk. De één met een paar weken wat korter dan ander die hier enkele jaren blijven, maar de meesten gaan er uiteindelijk vandoor. Verder naar het volgende land of gewoon terug naar huis. Nadat er bakken met geld is verdiend.

Maar misschien oordeel ik te snel. Komend weekend vliegen mijn collega’s terug naar NL en blijf ik alleen achter in Dubai. Mooie gelegenheid voor mij als Dubai Noobie de stad te gaan verkennen en wat meer van de sfeer te proeven dan dat ik tot nu toe heb kunnen doen.
Overigens ben ik de trotse bezitter van een heuse Nokia 1280 in combinatie met een pre-paid kaart om de telefoonkosten te kunnen drukken. Wie heeft er tegenwoordig nog smartphones nodig? Ouderwets wordt weer nieuwerwets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *