maar Ors mag ook
 

Softie

Sinds mijn laatste loodjes is de afgelopen tijd in sneltreinvaart voorbij gegaan. Mijn verdediging ging hartstikke goed, want ik ben afgestudeerd met een acht en daarmee uitermate tevreden.
Daarna brak voor mij een periode van solliciteren aan en dat was lastiger dan gedacht. Overal om je heen doet de media en de politiek het voorkomen alsof banen voor het oprapen liggen. Onzin. Voor een leuke baan moet je keihard zoeken. En als je er eenmaal eentje hebt gevonden, dan moet je nog eens door vier, vijf sollicitatieronden heen. Aan het eind van de rit had ik een aanbieding op zak, wachtte ik op een uitslag van een assessment center en had ik een oriënterend gesprek (waarvan mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen waren).
Met de uiterst gunstige positie om uiteindelijk te kunnen kiezen, heb ik het doorhakken van de knoop overgelaten aan mijn gevoel – en een beetje door verstand, of course. Nooit gedacht dat ik zo’n softie zou zijn, die de ratio aan de kant kan zetten om ‘het gevoel’ te laten zegevieren.
Sinds kort ben ik dus werkzaam bij de koninklijke en maak de dynamiek in Telecom-land dus van heel dichtbij mee. Spannende tijden zijn al aangebroken, dus kom maar op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *