maar Ors mag ook
 

Winter University in Les Fontaines

Le chateau

Eind vorig jaar viel de uitnodiging voor een training in Les Fontaines op de digitale mat. Uit de wandelgangen van Capgemini had ik al begrepen dat Les Fontaines een belevenis is die je minimaal 1x per jaar wilt meemaken, dus snel openen die handel. Het betrof een training op het gebied van Collaborative Planning gecombineerd met de Execution ervan als onder deel van de Winter University.

[media id=10]

Begin deze week was het moment aangebroken om richting Parijs af te reizen om de training bij te wonen en om collega’s van andere kantoren te ontmoeten. Samen met twee van mijn collega’s van mijn cluster Logistics & Fulfillment reden we naar Chantilly waar we na 450km de oprit opreden van Les Fontaines. Een spectaculair chateau met een geweldig uitzicht dat ooit toebehoorde aan de Rothschilds, maar nu dus onderdeel is van de Capgemini groep.

Na de kick-off ontmoet ik de rest van de groep die afkomstig is uit Duitsland, Finland, Zweden, UK, VS en Frankrijk; een goed internationaal – doch voornamelijk Europees – gezelschap.
Na afloop van de eerste dag zijn we als eerste te vinden in de bar van het chateau, want kennis vergroten is één ding; wat netwerken onder het genot van een borrel hoort er ook bij. De bus die ons – wegens gebrek aan voldoende bedden – naar het een nabij gelegen hotel Dolce brengt, maakt een abrupt einde aan de avond. Het hotel doet overigens absoluut niet onder voor Les Fontaines en met het drukke programma in het achterhoofd van de komende dagen is het waarschijnlijk beter zo.
De rest van de dagen worden de concepten toegelicht zoals Vendor Managed Inventory, CPFR en Sales & Operations Planning aan de hand van een aantal spraakmakende cases. Bovendien bespreken we een aantal trends en innovaties op het gebied van Integration en Visibility in Supply Chain Management. De drie dagen vliegen voorbij en één ding is zeker: komende week ga ik shoppen om weer naar Les Fontaines terug te kunnen keren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *