maar Ors mag ook
 

Keep it Simple, Stupid?!

Dat complexe problemen moeilijk zijn te samenvatten is algemeen bekend. Ook is bekend dat management dol is op powerpoints waar in enkele sheetjes de kern van het probleem wordt uitgelegd. PA Consulting deed een poging de COIN strategie uit te leggen in een powerpoint en gebruikte voor de presentatie een enkele sheet om de conclusie te presenteren. Een 10 voor de moeite, maar een diepe onvoldoende voor het resultaat, want PA Consulting schiet hierin het doel vele kilometers voorbij.
COIN dynamics by PA Consulting for US Army
In de NY Times wakkerde dit overigens de discussie van het gebruik van Powerpoint binnen de overheid aan en hoeveel belastinggeld er is gespendeerd aan deze analyse. De Volkskrant vatte de conclusie van generaal McChrystal mooi samen : “Als we deze grafiek begrijpen, zullen we de oorlog hebben gewonnen”

De onnavolgbare spaghetti-kluwe is gelukkig stukken beter verklaarbaar dan in eerste instantie verwacht. Dankzij het gebruik van storytelling, iThink en Occam’s Razor lukt het Forio om in enkele stappen de strategie uit te leggen. Waar Peters & Waterman in 1982 al op hamerde in hun boek In Search of Excellence: KISS; Keep it simple, stupid!

Launch the story of COIN dynamics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *