maar Ors mag ook
 

Tag clouds in verkiezingstijd

De verkiezingsstrijd nadert zijn hoogtepunt en de peilingen laat de afgelopen week weinig verschuiving zien. De grote vraag blijft dus: wat gaat de zwevende kiezer doen?

De Volkskrant van vandaag presenteert een klein handboek voor de zwevende kiezer. Opvallend hierin zijn de tag clouds die door Maurice de Hond zijn samengesteld op basis van reacties van kiezers die hij de afgelopen maanden naar de politieke voorkeur heeft gevraagd.

De meeste van deze woordwolken staan stijf met argumenten als beste, programma, meest en goed en zijn daarmee van weinig betekenis. Verbeterpunt zou je denken voor de volgende keer (hopelijk over vier jaar) is om vooral te filteren op woorden van weinig toegevoegde waarde. Aan de andere kant, misschien komt de gemiddelde Nederlander niet verder dan beste, goed en meeste wanneer naar zijn of haar voorkeur wordt gevraagd.

Als dit laatste het geval is dan speelt de PvdA hier voortreffelijk op in. Met koeienletters staat namelijk C-O-H-E-N in de tag cloud van de socialisten. Vooral niet op de PvdA stemmen vanwege het feit dat ze de rekening weer voor zich uitschuiven maar gewoon vanwege het simpele feit dat ze Job Cohen hebben??

Bij de VVD gaat het er gelukkig anders aan toe. Als enige partij speelt daar de lijsttrekker geen enkele rol voor de kiezer, maar kiest men op de VVD om steekhoudende argumenten als hypotheekrente, bezuiniging en de economie. Om de inhoud dus en daarom een partij naar mijn hart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *