maar Ors mag ook
 

Buurtcamping in het Griftpark 2019

Vorig jaar was de Buurtcamping in het Griftpark een groot succes. Veel enthousiaste reacties van parkbezoekers en buurtgenoten terwijl ik daar met Kyan en Milo aan het kamperen was. Dit jaar zijn wij dus weer van de partij, maar nu met een wat groter gezelschap. Vriendjes Sebastiaan, Harmen, Luca, wat buurtgenootjes en Benno met zijn kinderen slaan dit jaar ook de tent op in het Griftpark. Gezellige boel.

Die dag begint echter als een normale papadag; voor zover dat kan met kamperen in het vooruitzicht. Terwijl Kyan het schooljaar afsluit doe ik boodschappen met Milo en Lauren. Verder rommelen we wat aan, totdat om 12:00 uur de school – en daarmee ook het schooljaar is afgelopen. Een stuiterende Kyan parkeer ik op de bank, zet Milo ernaast en leg Lauren op bed. Tijd om spullen te pakken.

Een flinke tuk verder klinkt het startschot van het kampeeravontuur. Met tjokvolle bakfiets word ik door Oom Agent gematst als ik fiets op het voetpad met mijn telefoon in mijn hand en bijna bij de Griftstede ben aangekomen. Geintje had me ruim €150 kunnen kosten, maar godzijdank kom ik er met een waarschuwing vanaf. Mazzel. Tijdens het opzetten van de tent vliegen de eerste slechte grappen al om de oren. De jongens zijn dan al lang gevlogen en elk hoekje van de Griftstede aan het herontdekken. De speeltuin kennen ze al jaren op hun duimpje, maar deze setting geeft hernieuwd elan.

Er is de komende dagen een flink programma in elkaar gedraaid met activiteiten voor ouders, voor kinderen en allebei. Maar om eerlijk te zijn krijgen we daar weinig van mee. De moeite hadden ze zich kunnen besparen, want de jongens vermaken zich uitstekend met elkaar. Veel te laat gaan ze slapen en ze zijn veel te vroeg wakker. Maar van lusteloosheid, irritatie, en chagrijn is geen sprake. Bruisend van energie vliegt de tijd voorbij. En zondag ook. Tot de middag. Dan storten Kyan en Milo in en dus is het tijd is om naar huis te gaan. Inpakken die handel. Volgend jaar zijn we er weer bij!

Op zaterdagochtend regende het nogal hard
opladen voor een nieuwe dag
er was ook een tokkelbaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *