maar Ors mag ook
 

Weekend Dubai style

Donderdag 18.30 uur. De werkweek zit erop en het weekend is aangebroken. Met een aantal collega’s van de UK office trappen we af in The Monarch in Burj Dubai – een spectaculair en grandioos hotel. Na het bezoek aan een steakhouse gaan we naar de Okku bar in hetzelfde gelegen hotel. Na een paar biertjes is het tijd voor de volgende stop: People. Deze club bevindt op de bovenste verdiepingen van The Raffles en heeft een waanzinnig uitzicht over de stad dankzij het glazen, piramidevormige dak. Niet lang nadat we Peoples zijn binnengelopen verdween de vermoeidheid van de werkweek als sneeuw voor de zon en voordat we er erg in hadden was de avond voorbij en moeten we terug naar ons apartement.
De vrijdagochtend ziet er zwoel en zomers uit. Een kleine check door middel van een pitstop op het balkon bevestigt dit. Het kwik loopt tegen de 27 graden aan en dus is het tijd om zo snel mogelijk naar het strand te gaan. Daar snel lunchen en vervolgens op de handdoek chillen op het openbare strand bij JBR, wat op loopafstand van ons vandaan ligt. We ronden de middag af bij het zwembad van ons apartement waar we de laatste restjes zonlicht meepikken.
Van een dag in de zon liggen word je hongering, maar we hebben geen van allen zin om te koken. We kiezen voor snel en makkelijk en we lopen naar Marina Mall om bij Yo! Sushi een hapje te eten. Daarna gaan we het uitgaansleven van Dubai Marina verkennen. Eerste stop: Siddharta. Een open loungebar in het Grosvenor House met uitzicht op de rivier. Op de weg er naartoe rijd de ene supercar na de andere voorbij: GTR’s, Lambo’s, Porsches en ga zo maar door. Siddharta zelf ziet er ook geweldig uit. Dubai is de stad van grandeur, van de overtreffende trap. En iedere tent ziet probeert de andere te overtroeven. En vanavond gaan we hier – net als de vorige dag – vrolijk in mee. We vieren het weekend in Dubai style.

Na Sidartha gaan we naar beneden en vervolgens de hoek om naar Toro Toro. Aardige tent, maar de muziek valt wat tegen. Niet veel later lopen we de deur uit en lopen we naar binnen bij Buddha Bar. De DJ is er goed bezig, maar veel gedanst wordt er niet. Tafels en stoelen in het restaurant-gedeelte blijven staan (wat hier blijkbaar normaal is), dus zoeken we de de langwerpige tafels op net voor de bar. Het is er goed toeven en hier blijven we de rest van de avond.

Zaterdag slaat de twijfel toe. Gaan we weer op het strand liggen? Of gaan we wat anders doen? Opties vliegen over de koffietafel van Costa’s. Dune bashing, sandboarding, toch naar het strand, naar Atlantis? Uiteindelijk kiezen we ervoor om naar Iceland te gaan. Een waterpark in het noordelijkste Emiraat met als thema sneeuw, ijs en pinguins. Als kleine kinderen vermaken we ons kostelijk. Topweekend, maar vandaag ga ik vroeg slapen.

One comment

  1. dolf en jose

    ach ach, wat heb je het hard te halen! en wij maar denken dat het allemaal niet meevalt daar in je eentje. geniet er maar lekker van zolang het duurt, want op zon manier zullen die 2 maanden wel snel voorbij zijn. dikke kus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *