maar Ors mag ook
 

Londen

Vanou heeft er lang op moeten wachten, maar vandaag los ik een lang uitgestelde verjaardagsbelofte in. We gaan een weekendje met z’n tweeen naar Londen. We slapen lekker uit, maar zien er ook veel in korte tijd.

27 nov
Vanou heeft er lang op moeten wachten, maar vandaag los ik een lang uitgestelde verjaardagsbelofte in. We gaan een weekendje naar Londen. Kyan en Milo blijven thuis waar opa en oma ze het hele weekend zullen verwennen. Wij zijn dus met z’n tweetjes en wensen ze alle liefs uit Londen.
Met British Airways zijn we in no-time op Heathrow en vanaf daar zijn we een bijna net zo lange metro rit verwijderd van het hotel Washington Mayfair in Westminster.
Snel inchecken om vervolgens Londen in te duiken. Gewapend met enkel de 100% londen app voor iOS stoppen we bij een Italiaans restaurant vlakbij het hotel waar we gaan lunchen. Vanou gaat aan de lasagne, ik aan de spaghetti al aglio. Lekker stinken. Daar maken we het plan om vandaag Westminster te verkennen. Buckingham Palace, Westminster Abbey, Houses of Parliament, the Big Ben, Downingstreet 10, the horse guards en tot slot Trafalgar square. Geen slechte score in slechts een middagje. Dan terug naar het hotel om even bij te komen, want we moeten nog naar Momo restaurant vlakbij Regent Street. Hiervoor hebben we al een paar weken geleden gereserveerd, want deze tent zit kennelijk elke avond overvol. In upper-class London style gaan we uitgebreid Libanees / Mediterraans dineren. Heerlijk gegeten en gedronken, en de rekening is er ook naar, maar meer dan waard.

 

28 nov
We slapen lekker uit. En dat is luxueus en best wel een tijdje geleden. Rond 9.00u rollen we ons bed uit een maken we ons klaar voor het ontbijt. Full English natuurlijk, want de energie zullen we nodig hebben om onze toeristische ambities te realiseren. Al met al leggen we vandaag bijna 10 km te voet af.
Eerst naar Hyde Park. Daar is een grote winterfair aan de gang wat ons weinig interesseert. We duiken de Underground in naar City of London waar we achtereenvolgens the Monument, Towers of London, Katherine Docks, Tower Bridge, Butlers Wharf, Hay’s Galleria, Borough Market, Shakespeare Globe Theater, Tate Modern en London Eye bezichtigen. Alleen St Paul’s Cathedral hebben we overgeslagen. Met de underground keren we weer terug naar het hotel om even bij te komen van een lange dag. Daarna gaan we tapas eten bij Iberica bij Regent’s Park. De bediening is op z’n zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven, maar de crew in de keuken verstaat hun vak. We kunnen geen pap meer zeggen, maar we gaan nog wel voor een afzakkertje in Soho. Of daar ergens in de buurt. Een aantal kroegen proberen ons nog vijf pond entree af te troggelen, maar een verbaasde “five pounds for just a couple of drinks” in combinatie met ons grandioze voorkomen is genoeg om gratis naar binnen te mogen. Bij The O bar is al het personeel lekker chagrijnig – of het nou om drankjes bestellen gaat of over onze jassen – dus we staan snel weer buiten. Bij Grace bar zijn ze ons beter gezind. En daar vergapen we ons aan talloze foute Britten. Wat een volk.

 

29 nov
Weer slapen we uit. Je zou er bijna aan kunnen wennen, ware het niet dat vandaag alweer de laatste dag is voordat we weer naar huis gaan. Na het ontbijt gaan we eerst naar Notting Hill met de typische, knalrode dubbeldekker van London. Daarna gaan we naar Regent Street om een kijkje te nemen bij Hamleys, een bizar groot maar vooral enorm drukke speelgoedwinkel. Tegen de tijd dat we daar naar buiten lopen is lunchtijd alweer aangebroken – en omdat we toch in de buurt zijn – gaan we weer naar Heddon Street. Momo is nog dicht (en dat is financieel gezien misschien maar goed ook) maar daar zit ook het gelijknamige Heddon Street Kitchen van Gordon Ramsey. Lekker! Tot mijn grote verbazing werkt Vanou een halve koe naar binnen en vervolgens nog een toetje.
Dan gaan we terug naar het hotel om de koffers te pakken en gaan we naar Gatwick met de metro en de trein. Net voordat we mogen boarden krijgen we te horen dat we door het slechte weer in Amsterdam de vlucht is vertraagd. Balen… Helemaal als je dan ook nog moet wachten met boarden omdat er de crew niet aanwezig is. Maar als we dan eenmaal aan boord zijn van het vliegtuig dan staat ons nog een korte, spannende vlucht te wachten. Op de taxibaan staan we stil, maar toch schudt het vliegtuig heen en weer alsof we rijden. Na een turbulente start en even zo turbulente landing zijn we weer terug in Nederland. It’s a wrap!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *