maar Ors mag ook
 

Aftellen voor Borneo is begonnen

Nog maar een paar dagen te gaan en dan knijpen Vanou en ik er tussenuit naar Borneo. De Malarone is al binnen, de Lonely Planet is doorgenomen, en de tickets zijn geboekt!

We hadden ook al graag visa geregeld voor Indonesië, maar na een intensieve dag van telefoneren met de ambassade in Den Haag heb ik een streep door dat plan getrokken. We starten de reis namelijk in Kuching in Maleisië, trekken vervolgens door richting Sabah en gaan vanaf daar de grens over naar Kalimantan. En omdat we geen tickets kunnen overleggen met een plaats van binnenkomst en vertrek in Indonesië, krijgen we nu geen visa.

Vriendelijke dame van de receptie trouwens. Ik heb haar minstens 10x aan de telefoon gehad terwijl ik probeerde iemand van het visumbureau aan de telefoon te krijgen.  “Hellooooo, interational embassy of Indonesia”, “ja, ik ben het weer…”, “Oh, hellooo!”

Rest ons dus niets anders dan onze visa ter plekke te regelen. Misschien dat het lukt in Singapore, Kuching of Kota Kinabalu. Anders zit er niets anders op dan met de boot of vliegtuig Kalimantan binnen te trekken via een internationale zee- of luchthaven. Iets meer gedoe – dat wel – wat ik trouwens graag voor over heb voor de wilde Oerang Oetangs, ongerepte regenwouden en een bezoek aan Dayak tribes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *