maar Ors mag ook
 

Finding Nemo on Turtle Island

De afgelopen dagen stonden vooral in het teken van bijkomen van de Full Moon Party op Koh Phangan. Althans, voor de meesten. Ik was namelijk niet bepaald in mijn element en dronk slechts wat water en af en toe een colaatje, terwijl anderen vrolijk met buckets over het strand dansten. Hoe dan ook, ‘t was een fantastisch feest om mee te maken! (Maar wat een Engelsen…)
Gisteren hebben we weer afscheid genomen van Sander, Lara, Nienke, Elze, Cor en Marsha en zijn we onze eigen weg weer gegaan. De overtocht naar Koh Tao duurde ietsje langer dan gepland – slechts een uurtje of vier! Onze boot zat namelijk al vol tegen de tijd dat wij in de haven aankwamen en moesten in de volle zon wachten op de volgende slowboat. Het gevaarte dat na ruim anderhalf uur de haven ingevaren kwam bleek al snel de most slowest van de gehele vloot te zijn, want de tocht duurde nog eens een uur langer dan normaal.
Eenmaal daar gearriveerd waren we blij dat we onze accomodatie al een aantal dagen van tevoren hadden geboekt, want alles – en dan ook werkelijk alles – zat vol. Vette pech voor de overgrote meerderheid die bij ons op de boot zaten, want vrijwel niemand had blijkbaar de moeite genomen om wat vooruit te boeken. Normaal gesproken is dat ook niet nodig, maar nu is het backpackers seizoen in volle gang en na afloop van zo’n Full Moon Party stroomt Koh Phangan helemaal leeg. Daar komt nog eens bovenop dat Koh Tao, ook wel turtle island, slecht 1 km in doorsnede lang en breed is (het is dus echt een klein eilandje), met drie kleine dorpjes aan de west en zuidkust.
Vanou is vandaag met haar SSI Open Water cursus begonnen hier op Koh Tao en voor mij staat morgen een bezoekje aan de Chumpon Pinnacles op het programma. Heb al veelbelovende verhalen gehoord, dus ben heeeeel benieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *