maar Ors mag ook
 

Oud Muscat

P1020372Om met het belangrijkste te beginnen: we slapen uit. Hierdoor missen we weliswaar het ontbijt in het hotel, maar soms moet je prioriteiten stellen. Nadat we zijn opgestaan ontbijten we bij Costa’s (lekkere koffie).
Om het noodlot niet onnodig veel te tarten door blind richting Old Muscat te rijden pakken we een taxi die ons erheen brengt. Het is een kleine 20 minuten rijden over de snelweg die door het glooiende landschap trekt met witte bebouwing tussen de heuvels in.
We passeren de oude toegangspoort en rijden de oude stadskern binnen. Daar bedanken we de onze vriendelijke taxichauffeur en we lopen naar het oude paleis van de sultan. Vanaf daar volgen we de kustlijn terug naar Muttrah en proberen we met een vriendelijke glimlach naar ontoegankelijke plekken te komen. Tevergeefs. De forten die hier rondom de baai zijn gebouwd bovenop de heuvels dienen nog steeds een militair doel. Via de Corniche bereiken we Muttrah waar we de Souqs bezoeken.

Dan is het weer tijd om in de taxi te stappen en om naar de Grande Mosque te gaan. Deze immense moskee die vernoemd is naar Sultan Qaboos is helaas in de namiddag gesloten voor publiek. We lopen er omheen om het bouwwerk te kunnen bewonderen dat 50 miljoen euro heeft gekost om te bouwen. Donderdag ochtend gaan we terug om de binnenkant te kunnen bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *