maar Ors mag ook
 

Roadtrip naar Oman

P1020409Het werk ligt een weekje stil in verband met Mobile World in Barcelona, vakantie van onze projectmanager en doordat ik de Verenigde Arabische Emiraten uit moet om een nieuw visum te kunnen bemachtigen. Maar in plaats van terugvliegen naar Nederland stapte Vanou afgelopen zaterdag op het vliegtuig naar Dubai.
Vandaag vertrekken we ‘s ochtends in de gruwelijk lelijke – maar spiksplinternieuwe – Mitshubishi Lancer die we voor de duur van het project in Dubai hebben gehuurd naar Muscat in Oman. Een tocht van 450 km via Hatta en de kust naar de kleinste hoofdstad ter wereld. De weg is over de gehele lengte geasfalteerd, waardoor we iets na tweeen aankomen op de plaats van bestemming. Ergens is dit een klein wonder, want hoewel we kaarten hebben van Dubai, UAE (United Arab Emirates) en de hoofdwegen van Oman zijn we vergeten de adresgegevens en plattegrond mee te nemen van het hotel. Met slechts de inzet van 1 hulplijn vinden we onze weg in een stad waar Vanou en ik nog niet eerder zijn geweest.
Na het inchecken slenteren we langs het strand richting iets wat weg heeft van een mislukte boulevard waar we een plateautje bestellen met Arabisch fingerfood: ‘When in Rome, do as the Romans do’. Daarna gaan we terug naar het hotel om ons om te kleden, want de zon begint alweer onder te gaan. Verrast door het zwoele, aangename temperatuurtje besluiten we buiten op een terras van het nabijgelegen Intercontinental wat te eten en te drinken. En waar in het Midden-Oosten hotels zijn, daar zijn ook biertjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *