maar Ors mag ook
 

Sandy op bezoek

P1020394De voorspellingen voor dit weekend zagen er goed uit. Temperatuurtje zou weer iets oplopen tot net voorbij de 30 graden, een briesje en bijna als vanzelfsprekend geen bewolking. Maar toen ik vrijdagochtend wakker werd leek het mistig. Naief natuurlijk… Hier in Dubai regent slechts enkele uren per jaar, dus mistig is het nooit of zelden. Het briesje komt uit de verkeerde richting en heeft in Saudi Arabie zandstormen veroorzaakt. Het gevolg daarvan is dat Dubai is gehuld in een mist van zand. In plaats van ‘foggy weather’ wordt Dubai zo nu en dan dus bezocht door ‘Sandy weather’.
Buiten is alles bedekt met een fijne laag zand. Niet lang nadat we wat hebben rondgelopen op de Jumeirah Palm besluiten we – al tandenknarsend op het fijne zand – om weer terug te gaan naar het appartement. Daar relaxen we wat bij het zwembad, zoeken we het stoombad op en besluit ik de middag met een kleine workoutsessie – van anderhalf uur – in de sportschool. De laatste keer dat ik met gewichten en dergelijke aan de gang ben geweest kan ik me amper herinneren, dus met een klein stressje in vrijwel elke spier in mijn bovenlijf bereid ik me voor op de avond. We hebben een afscheidsfeestje van een collega die ruim een jaar in Dubai is geweest. Dat moet in stijl worden gevierd en uiteindelijk belanden we weer in People’s. Succes verzekerd.
De zaterdag – alweer de laatste dag van het weekend; een idee waar ik maar niet aan lijk te kunnen wennen – is het weer weliswaar ietsje beter, maar Sandy is er nog steeds. Weer zoeken we de comfortabele omgeving op van het buitenzwembad en tegen de avond gaan we naar JBR om iets te eten. Eén ding is zeker, de batterij is weer helemaal opgeladen voor een nieuwe week. Een week die wordt afgesloten met het invliegen van mijn allerliefste vriendinnetje. Alleen nog over die spierpijn zien heen te komen.

One comment

  1. Steef

    En schat, kun je t een beetje hebben zo? ;) Ziet er echt fantastisch uit allemaal, alleen zo weinig verklede mensen… Ik ga me zometeen klaar maken voor polonaises, carnavalskrakers en bier. Jammer dat je er niet bij bent!! xxxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *