maar Ors mag ook
 

Terug naar Dubai

Onze laatste dag in Muscat is aangebroken. Na het ontbijt checken we uit, maar voordat we terugkeren naar de Verenidge Arabische Emiraten stoppen we bij de Grande Mosque waar we eerder deze week voor gesloten deuren stonden. Om 8.00 uur ‘s ochtends zijn we de eersten. Vanou houdt een kleine verkleedpartij om uberhaupt binnen te mogen en kiest daarbij een van de lelijkste gewaden uit die in de toekomst goed van pas kan komen voor Carnaval.
We vragen de bewakers of het toegestaan is om foto’s te nemen als we naar binnen lopen. “No ploblem… you can take photo”. Als ware Japanners gaan we tekeer, al zou je Vanou natuurlijk nooit herkennen in haar gewaad.
Na een uurtje hebben we alle hoeken van de Moskee gezien en we gaan richting de uitgang. In dat hele uur waren wij vrijwel de enigen in het gehele complex, waardoor we mooie foto’s hebben kunnen maken. Maar als we richting de uitgang lopen komt een karavaan aan OAD-bussen tot stilstand op het parkeerterrein. We waren geen uur te vroeg!
Het verkleeduurtje is voorbij. Ik trek een korte broek aan en Vanou ontdoet zich van de jurk. Terug naar Dubai, want het weekend staat voor de deur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *