maar Ors mag ook
 
Ibiza / 2017

Ibiza / 2017

Terwijl ik met een schuin oog nog wepowder.nl in de gaten houd voor de laatste winterprikjes kijkt Vanou al reikhalzend uit naar de zomer. Om daar alvast een voorschot op te nemen boeken we in Mei een weekje Ibiza. Ook omdat Vanou me graag ‘Het Eiland’ wil laten zien waar zij al een paar keer met vriendinnen daar naartoe is geweest. Vanzelfsprekend is de setting met twee koters et moi totaal verschillend.

We vliegen vanaf Weeze en het gaat allemaal voorspoedig. Eenmaal geland worden we na lang wachten ‘geupgrade’ naar een Dacia Lodgy (?) voorzien van deuken en krassen. Vooruit dan maar, we betalen immers peanuts ervoor.
Na de incheck bij Balansat Resort kan de vakantie echt beginnen. De rest van de week zijn we vooral te vinden bij het peuterbadje. Vanou weet tijdens het middagslaapje van Milo nog haar rust te vinden bij het “grote mensen bad”, terwijl Kyan op dat moment losgaat in het ‘diepe’ van het “grote jongens bad”. En papa doet natuurlijk vrolijk mee, want wie kan “papa, papa, papa, papa, papa, papa, papa, ga je mee zwemmen papa …” weerstaan?
Ook ontdekken we – een beetje – van het eiland zoals de oude stad, het strand van Benirràs, Sant Joan de Labritja en Platja des Cavallet. En als je toch op die plekken bent, dan kun je er net zo goed even wat eten of drinken zoals bij Elements en El Chiringuito. Of gewoon bij ons om de hoek bij

Een klein beetje ruimte voor sportiviteit is er ook, afgezien van al het zwemmen natuurlijk. Mijn hardloopschoenen mochten niet mee in verband met ruimte gebrek in de koffers, maar op mijn floppies wandel ik een paar kilometer omhoog naar het einde van de baai van Port Balansat.

 

Het was vooral lekker genieten. Volgend jaar weer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *