maar Ors mag ook
 

Verbouwen(1)

Nu er een week voorbij is gegaan sinds de start met het verbouwen van de kap van ons huis lijkt het me een mooi moment om even terug te blikken. De voortgang heb ik met verbazing gevolgd, vooral wat sloopwerk betreft. In het tijdsbestek van één dag waren we namelijk dakloos(!). Gelukkig gingen de mannen van SG Bouw op vrijdag even voortvarend aan de slag en hadden we de volgende dag alweer twee stalen binten en een nieuw, plat dak. Op vrijdag was het schuine dak – inclusief uitsparingen voor de nieuwe ramen – gereed en hebben twee loodgieters als bezetenen het dak dicht gebrand, want er was slecht weer op komst. Met samengeknepen billen hebben we de eerste buien op ons af laten komen en hebben we gelukkig kunnen vaststellen dat het dak daadwerkelijk waterdicht is.

(Met een gerust hart konden we in het weekend zien hoe Oranje zich uiterst functioneel voor de achtste finales kwalificeerde ten koste van Japan :-D)

Op maandag stonden de Veluxramen, de nieuwe panlatten op het programma en de zijwand tussen ons en de buren. Met name de laatste twee taken blijken wat meer aandacht te vergen, want 150 jaar geleden waren haakse hoeken een uitzondering. Dankzij veel improviseren en millimeterwerk kon vandaag de zijwand worden dichtgemaakt met rabatdelen. Hierbij hebben we gekozen voor Keralit; oogt als hout, is vanwege het kunststof zeer onderhoudsvriendelijk en een heel stuk mooier dan Trespa. Ondertussen is er hier en daar nog wat lood gelegd voor het afwateren en zijn kieren en gaten met purschuim opgevuld.

Morgen wordt gestart met het bevloeren van de zolder en hoop ik dat een start wordt gemaakt met de uitsparing van de trap. Of misschien dat morgen de pannen weer terug op het dak gaan? We zullen zien…

[nggallery id=15]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *