maar Ors mag ook
 

Verbouwen(2)

Waar in de eerste week van de verbouwing grote stappen werden gemaakt doordat er volop gesloopt en gebouwd kon worden, was nu de week aangebroken van het Grote Afwerken. Uitzonderingen zoals het zagen van het trapgat overigens daargelaten. De afgelopen dagen is er geïsoleerd, bevloerd, leidingen aangelegd voor de CV en is er elektriciteit aangelegd. Klusje 1 en 2 zijn voor mij als toeschouwer vrij rechttoe rechtaan, maar die andere twee is heel andere koek. “Waar ik de verwarming wil hebben?” en “waar de stopcontacten moeten worden geplaatst?”. Dan begint dus het grote twijfelen. Willen we de contactpunten in de verre hoek of juist naast de trap? Of heeft het misschien helemaal geen zin om in die ene hoek een stopcontact te plaatsen? En wat te doen met de lichtpunten? Een of twee? Met of zonder dimmer? Argh!
Toch maar het orakel geraadpleegd. Als een ware profeet sprak Pa Janssen de woorden “stopcontacten kun je nooit genoeg hebben; en lampen ook niet!” waardoor de keuze vervolgens al snel was gemaakt. In elke hoek een dubbele contactdoos en in het plafond twee lichtpunten (met dimmer en een hotelschakelaar onderaan de trap).
‘Ons nieuw kapje’ nadert dus de finish en met smart is het nu uitkijken naar het plaatsen van de trap, nieuwe terrasdeuren en de schuifpui. Met name dat laatste staat weer garant voor het nodige geweld en stiekem kijk ik daar naar uit. Het hijsen van de stalen bint in de nok heb ik namelijk moeten missen en moet ik het doen met de verhalen van de buren. Ook leuk, maar meemaken is bijzijn! Het tillen van de nieuwe pui over ons huis heen is me daarom een Kodak-momentje meer dan waard. Even zorgvuldig plannen. De vraag is echter: wordt de pui volgens schema opgeleverd of lopen we alsnog uit in het zicht van de finish?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *