maar Ors mag ook
 

Verbouwen(3): La Pièce de Resistance

Vandaag bereiken we de eindstreep, gaat de kers op de taart en komt er een einde aan een periode van verbouwen. Vandaag nemen we namelijk afscheid van een oud en lelijk wandje dat onze keuken scheidde van het tuintje. Daarvoor in de plaats komt een nieuwe schuifpui. De hijskraan staat inmiddels weer voor de deur om de pui over het dak te tillen, maar eerst moet er nog wat sloopwerk worden verricht.

Het stof vliegt me om de orde en een horde aan automobilisten heeft alweer geërgerd staan wachten achter de kraan. De onnozelheid van sommige mensen is een applaus meer dan waard: “of de kraan niet even aan de kant kan…?” Tuurlijk, niets is makkelijker dan fileparkeren en bochtje achteruit met zo’n ding! Zeker in de smalle straatjes hier in Wittevrouwen. Gewoon achteruit dus en via de straat die parallel loopt je weg vervolgen.

Nu ik naar buiten kijk is het oude wandje al grotendeels afgevoerd en worden de voorbereidingen getroffen voor La Pièce de Resistance. De IPE-balk die helemaal aan het begin van onze verbouwing omhoog werd getild heb ik moeten missen, maar deze schuifpui mis ik voor geen goud. Een heus Kodakmomentje zit eraan te komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *