maar Ors mag ook
 

Freeride in Livigno

Op zondag 11 januari wordt er een heel dik poederaltert aangekondigd, namelijk PA06.Dat weekend heb ik niets in de agenda staan en in een splitsecond is de keuze gemaakt. Roadtrip! Nu nog buddies zien te regelen… Vrijdagmiddag vertrekken we vanuit Nederland, behalve Thomas want die woont in de Unter-Engadin. Na de reis is het bij Thomas kort kennismaken, slap ouwehoeren en plannen maken voor de volgende dag. Waar gaan we heen? Al snel vallen Corvatsch (wildschutz), Diavolezza (lift buiten gebruik) en Zwitserland in algemeen (losgekoppelde euro) af. Vanwege het hoge lawinegevaar blijven dan Madesimo, c***** i* v********* en Livigno over. We kiezen voor Madesimo vanwege de magische treeruns en de afgelegen ligging. Het kleine stukje vanuit de Unter Engadin kan er nog wel boven op en veel WP-ers zijn waarschijnlijk al onderweg naar Livigno.

‘s Ochtends vervolgen we onze reis naar Madesimo om half zes en de reis – slippend en glijdend – loopt voorspoedig. Maar 20min voordat we beginnen aan de afdaling van de Malojapas gaat deze op slot. Major Bummer! Plan B. Hebben we nog niet… Blijven we hier (Maloja)? Wachten we op het heropenen van de Malojapas? Of toch Livigno? Livigno it is! Vanwege wisseldag moeten we wel nog even wachten voor de tunnel, maar gelukkig worden we tussentijds gematst en zijn we voor 10.00u in Livigno.

Dan is het de hele dag poeder rijden in mellow terrein en tussen de bossen want het lawinegevaar is groot.

‘s Avonds is de WePowder borrel in Hotel Bivio, waar een stuk of 30-40 members van de WP-crew rondhuppelen. Ik schud veel handen en vergeet natuurlijk alle namen. De dag erna rijden we weer volop poeder in Livigno. ‘s Avonds springen we in de auto terug naar het huis van Thomas, want de volgende dag staat Ischgl / Samnaun op het programma. Er zou de nodige poeder liggen en Een tussenstop in Samnaun verkort de terugreis aanzienlijk. Uiteindelijk valt het met de verse poeder tegen. Er heeft heel veel wind gestaan rond de Piz Val Gronda. Wel een indrukwekkend liftje, dat dan weer wel… We sluiten af met pizza, een biertje en vervolgens terug naar huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *