maar Ors mag ook
 

Revalidatie (2)

Inmiddels is het viereneenhalve maand geleden dat ik aan mijn voorste kruisband ben geopereerd en ik lig keurig op koers. De buiging is goed, maar de strekking kan wat kracht betreft wat beter. In het laatste deel van de strekking mis ik nog 40% aan kracht ten opzichte van mijn ‘goede’ been.

In totaal breng ik drie keer per week een bezoek aan de fysio; twee keer daarvan voor krachttraining en één keer voor looptraining en wat oefeningetjes voor core-stabiliteit. De krachttraining bestaat o.a. uit squats (45kg), deadlifts (30kg), step-ups (45kg), leg press (60kg), leg extension (10 kg). De komende weken ga ik rustig verder met het opbouwen van de gewichten. Met name op gebied van strekking (leg extension) valt nog veel te winnen. Aan de andere kant, anderhalve maand geleden kon ik mijn been nog niet volledig strekken en was er elektro-therapie nodig om de boel te stimuleren, dus in dat opzicht maak ik goede stappen. Hopelijk mag ik binnenkort naar buiten om te hardlopen en te skaten. Het weer is er lekker genoeg voor!

Overigens zit er nog steeds vocht in mijn knie. Al wordt dat gelukkig steeds minder. Komende week hoop ik dat de hydrops (indicator voor vocht in de knie) op 1+ wordt vastgesteld. Ben ik eindelijk onder de 2! Nog even en dan is de knie vochtvrij. Dat zou mooi zijn voor het laatste stukje revalideren. Eens zien of de Ligamys me inderdaad 3 maanden winst oplevert met revalidatie. Die winst ten opzichte van de traditionele reconstructie zit natuurlijk helemaal aan het einde.

P.S. Tijdens de laatste controle bij de orthopeed kreeg ik te horen dat de Ligamys na ongeveer 1 jaar zou kunnen scheuren door slijtage. Dat kan best pijnlijk zijn. Note to self Niet meteen in paniek schieten als ik over een half jaar iets hoor ploppen!

5 Comments

 1. regina

  Bedankt voor het delen van je verhaal! Morgen vrijdag 7 augustus krijgt mijn zoon van 14 een zelfde ingreep in almere. Na zijn ligamys vkb. Zal hij maandag a.s al gezien worden in het medisch sportcentrum in almere voor zijn revalidatie. Ik ben benieuwd. Mijn zoon is nog erg jong en staat aan de start van zijn sportopleiding!!! Ik hoop echt dar deze nieuwe techniek zorgt voor een kortere revalidatie en spoedig herstel. Ik wil jou natuurlijk niet alleen bedanken voor het delen van jou verhaal maar je ook heel veel suc6 wensen met je revalidatie! Groetjes regina van meteren

 2. De wilde

  Beste Sjors,
  Fijn om te lezen hoe de Ligamys methode jou geholpen heeft.
  Nu was ik benieuwd aangezien u in juli schreef dat het kan zijn dat hij na 1 jaar kan afscheuren D.m.v. Slijtage of dit ook is voorgekomen bij u?
  Ik hoop van niet en dat alles nog in takt is, maar ik ben benieuwd of de kans op scheuren van de Ligamys sneller is wanneer de knie weer klappen moet opvangen?

  Ik hoor het graag.

  Mvg.
  de wilde

 3. sjors

  Beste De Wilde,

  Tot nu toe houden mijn gehechte kruisband en de Ligamys zich uitstekend. Allebei zitten ze er nog en ik hoop dat dit de komende tijd ook zo blijft.

  Overigens kan het geen kwaad als de Ligamys breekt, de kruisband neemt het stokje dan gewoon over.

  Groet,
  Sjors

 4. Kris

  Beste mevr. Van Meteren,
  Onze zoon ( 15 jaar ) heeft vorige week,zijn voorste kruisband gecheurd. Omdat u een 2-tal,jaren terug voor deze,nieuwe methode hebt gekozen voor de behandeling van uw zoon zijn we nieuwsgierig naar de huidige toestand

  Indien mogelijk, graag een spoedig antwoord

  Met vriendelijke,groeten,

  Kris en Caroline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *